Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. December 02. 16:16, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó:hirado.hu

Szakértő szerint ijesztgeti az Iszlám Állam az embereket adventkor

Szakértő szerint ijesztgeti az Iszlám Állam az embereket adventkor

Az Iszlám Állam ijesztgeti az embereket az adventi időszakban - mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

A szakértő szerint hiányosak a menekülési tervek, egy vaklárma is elég ahhoz, hogy áldozatokat követelő pánikszituáció alakuljon ki. Már a múzeumokban is olyan a beléptetés, mint a repülőtereken. A biztonság miatt ketrecbe zárják magukat a nyugat-európaiak - tette hozzá.

Georg Spöttle szerint Németországban, Svédországban katasztrofális a helyzet. "Malmö maga a pokol, az egész város kezd egy no go zóna lenni.(...) mint nálunk Berlinben, libanoni klánok uralják a terepet. Utcán, pizzériában, kávéházban lövöldöznek egymásra, (...) fegyveres összecsapások vannak, hogy ki uralja a drogterepet, prostitúciót" - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket