Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. Július 19. 17:16, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Múzeumdetektívek és ifjú kézművesek kerestetnek

Múzeumdetektívek és ifjú kézművesek kerestetnek

Július utolsó napjától múzeumdetektíveket toboroznak a Szent István Király Múzeum napközis táborába, ahol fura, titokzatos történetek után nyomozhatnak a gyerekek.

A Szabadművelődés Házában július 31-től kézműves foglalkozásokat tartanak; szabás-varrás, gyöngyfűzés, üvegfestés és textilszobrászat is várja az ifjú érdeklődőket.

Felső tagozatos múzeumdetektíveket toboroz a Szent István Király Múzeum július 31-től az Országzászló téri épületébe. A helyzet izgalmas. Egy vidéki múzeumban barátságtalan, öreg nénik őrzik a termeket és folyton a látogatók sarkában vannak… A sok fura, régi tárgy, a képek, mind titokzatos történeteket rejtenek.. Hogy pontosan milyeneket, azt deríthetik ki a vállalkozó szellemű „nyomozók”.

A tábor napjai fél 9 órakor indulnak, a részvételi díj 22 ezer forint, napi háromszori étkezéssel. Előzetes helyfoglalás 5000 forint befizetésével lehetséges, a turnus előtt egy héttel. A program minimum 8 fő jelentkezése esetén valósul meg. Jelentkezni lehet Paréj Gabriellánál a 70/338-6169-es telefonszámon vagy a parej.gabriella@szikm.hu e-mail címen.

A Szabadművelődés Házában július 31-től kézműves gyerektábor lesz, ahová 8 és 12 év közötti gyerekeket várnak. Az ifjú érdeklődőknek négy foglalkozásvezető mutatja meg a szabás-varrás, a gyöngyfűzés, a horgolás, az üvegfestés és a textilszobrászat praktikáit.

A tábor ára 15 ezer forint, az étkezés naponta 600 forintba kerül. További információ kérhető, valamint jelentkezni Cseh Katánál a 30/708-2787-es telefonszámon vagy az iroda@fenyszarvas.hu e-mail címen lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 21. 09:26, szombat | Kék hírek

Illegális benzinkút működött egy fehérvári kamionmosóban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári osztálya tíz férfit fogott el egyszerre, akik részt vettek a jogellenes üzletben. Kettőjüket pénzmosással, nyolcukat sikkasztással gyanúsítják.

2024. Szeptember 21. 09:25, szombat | Életmód

Árvíz: Ne legyenek katasztrófaturisták!

​​​​​​​Szelfi helyett inkább segítsék a védekezést - kéri a rendőrség.