Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Március 14. 14:29, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotó: illusztráció

Leharapta szomszédja orrának egy részét egy zalai férfi

Leharapta szomszédja orrának egy részét egy zalai férfi

Maradandó fogyatékosságot okozott egy férfi a szomszédjának, miután egy dulakodássá fajult vitában leharapta orrának egy részét - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Pirger Csaba az eset előzményeiről elmondta: a két szomszéd között telekhatárvita miatt hosszú idő óta haragos volt a viszony.

A vádlott 2014 júniusában arra szólította fel a szomszédját, hogy az általa vitatott telekhatárra állított betonoszlopot távolítsa el. A felszólításra a szomszéd nem reagált, ezért a vádlott a házából kihozott egy piros festékszóró sprayt, amivel lefújta az oszlopot, majd a festékkel kijelölte az általa jogosnak vélt területi határt.

A két férfi között ezután szóváltás alakult ki, ami dulakodásba torkollott, s eközben mindketten beleestek a házuk előtt lévő, betonlapokkal burkolt vízelvezető árokba. A verekedés ennek ellenére tovább folytatódott, a vádlott ekkor szándékosan megharapta haragosa orrát, amiből egy nyolc milliméteres darabot ki is szakított.

A vádirat szerint a sérülés súlyos egészségkárosodást nem okozott, de a harapás maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a férfi ellen testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Címkék: harap, harapás, szomszéd, vita, Zala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket