Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 03. 13:43, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu - fotó: pixabay illusztráció

Erdőben töltötte egy eltévedt, kisgyerekes család az éjszakát

Erdőben töltötte egy eltévedt, kisgyerekes család az éjszakát

Az erdőben töltötte az éjszakát egy eltévedt család Bakonybél mellett. A rendőröknek végül sikerült megtalálniuk.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába május elsején 9 óra 42 perckor egy férfi tett bejelentést, hogy feleségével, valamint 5, 8 és 10 éves gyermekeivel a Bakonybél melletti erdőben tett kirándulásuk során előző nap eltévedtek, és az éjszakát az erdőben töltötték.

Az apa elmondta, hogy április 30-án 18 óra körül érkeztek a község melletti erdőhöz, ahol kocsijukkal addig mentek a fás területen, amíg lehetett. Onnan a felesége, a fia és az egyik lánya gyalog indultak tovább, míg ő és a harmadik gyermekük az autónál maradt. Az anya a gyermekekkel eltévedt, majd az apa a másik lányukkal a keresésükre indult, melynek következtében elszakadtak egymástól. A férfi a kislánnyal másnap délelőtt kiért az erdőből, és egy vendégháztól kért segítséget.

A Veszprémi Rendőrkapitányság tíz járőre a bejelentést követően a helyszínre sietett, ahonnan az apa által megjelölt erdős részre indultak. A rendőrök egy helyi vadász segítségével a keresés megkezdésétől számított fél órán belül Németbánya külterületén megtalálták az eltévedt család többi tagját, és épségben a bakonybéli vendégházba szállították, ahol a tulajdonos élelmet és pihenőhelyet biztosított számukra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket