Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Április 24. 12:55, kedd | Belföld
Forrás: mti

Életfogytiglant kapott a brutális ladi gyilkos

Életfogytiglant kapott a brutális ladi gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék nem jogerősen azt a férfit, aki 2016 januárjában brutálisan végzett ismerősével a Somogy megyei Lad községben - tájékoztatta a bíróság kedden az MTI-t.

Az írták: az 54 éves vádlott közös italozást követően egy vélt sérelem miatt támadt ismerősére. Áldozatát téglával fejbe vágta, többször fejbe rúgta, majd a fejére és a mellkasára taposott. Miután a sértett életjeleket már nem mutatott, a holttestét benzinnel leöntötte és meggyújtotta, a maradványokat elásta.

A bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és zaklatásban mondta ki bűnösnek. Utóbbi miatt azért marasztalták el, mert a községben lakókat megfenyegette, hogy megöli őket és gyermekeiket, felgyújtja a házaikat. A vádlott a fogva tartása alatt a büntetés-végrehajtási intézeti őreit is életveszélyesen megfenyegette. A férfi büntetéséből legkorábban harminc év után bocsátható feltételesen szabadságra.

Az elsőfokú ítéletet a vádlott tudomásul vette, a védő és az ügyész fellebbezett ellene, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket