Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 06. 18:39, kedd | Helyi
Forrás: feol.hu

Horgászni már csak 2018-as engedéllyel lehet

Horgászni már csak 2018-as engedéllyel lehet

Süllőből lehet mostanában a legtöbbet fogni a Velencei-tónál.

A legtöbb velencei-tavi horgász a kikötőkben próbálkozott január utolsó napjaiban halfogással. Az évszakhoz képest enyhe időben fogtak ragadozót és békéshalat is: volt példa szép csukákra, és a keszegeket is könnyen horogra lehetett csalni, legjobban mégis a süllő evett – tudtuk meg Bozai Zsolttól, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetőjétől.
– A legnagyobb süllő közel 4 kilós volt a héten, csukából 2 kilogramm körüliek jelentették a maximumot.

A szakember felhívta a horgászok figyelmét, hogy február elsejétől már csak a 2018-as állami jeggyel és területi engedéllyel szabad horgászni. Emlékeztetett, több fontos változás is életbe lépett az idén.

A legfontosabb a napi darabszám-korlátozás (maximum 2+1 hal naponta), de ide tartozik a szonár használatának tilalma a horgászati tevékenység során, valamint a süllő és csuka felső mérethatárának bevezetése, a compó védelme. Ugyanakkor a behúzás 100 méteres távolságig mind partról, mind csónakból engedélyezett lesz.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.